DACOS logo

We are going GREEN

Investim in viitor. Cititi mai jos cum reusesc autocarele noastre sa ne ajute, pe noi toti, sa protejam mediul inconjurator.

Cum poate ocroti mediul inconjurator transportul efectuat cu autocarele DACOS?

Transportul, in general, este responsabil cu aproximativ 30% din emisiile de CO2 in timp ce industria de transport rutier comercial nu reprezinta decat 3% din ansamblul emisiilor de CO2.

Autocarele sunt mijloace de transport mult mai eficiente, din punct de vedere ecologic. Fiecare autocar DACOS poate transporta pana la 65 de persoane. Autocarele pot substitui utilizarea unui numar mare de autoturisme, reducand finalmente emisiile de CO2 si aglomerarile din trafic. Un autocar foloseste, in medie, 27 litri de combustibil pentru a parcurge 100 de kilometri. Pentru a transporta cu autoturismele un numar similar de persoane, pe aceeasi distanta, se vor folosi aproximativ 130 de litri de combustibil.

Devine transportul cu autocarul o alternativa "Green"?

Dintre toate optiunile actuale, transportul cu autocarul este cea mai buna varianta daca doriti sa calatoriti si sa reduceti, in acelasi timp, efectele nedorite asupra mediului inconjurator. Autocarele folosesc mai putin combustibil si au emisii mult reduse de CO2, prin comparatie cu alte sisteme de transport pasageri, de lunga distanta.
Pentru a respecta ultimele standarde de poluare, motoarele PACCAR®, ce echipeaza si autocarele DACOS, folosesc tehnologia Selective Catalytic Reduction (SCR), nu numai pentru ca este recunoscuta ca fiind cea mai buna solutie dar este si cea mai convenabila varianta financiara, pentru a respecta standardele de poluare Euro 4 si Euro 5. Tehnologia SCR fiind relativ simpla, permite sistemului, in ansamblul lui, sa ramana stabil si fiabil. Mai mult, pentru ca tehnologia Selective Catalytic Reduction (SCR) nu interfereaza cu functionarea normala a motorului, permite utilizarea acestuia in parametrii optimizati pentru eficienta consumului de combustibil.

Ce ar trebui sa mai stim despre transportul cu autocarul?

Din ce in ce mai multe persoane aleg sa calatoreasca folosind autocarul. Cresterea preturilor la combustibili sau incalzirea globala constituie, pentru consumatorii responsabili, factori cel putin la fel de importanti ca si beneficiile directe si pe termen scurt, cum ar fi confortul sporit al autocarelor noi, senzatia placuta din timpul calatoriei sau facilitatile suplimentare de care se pot bucura pasagerii la bordul autocarelor DACOS."