DACOS logo

DACOS va prezinta initiativa FORT

Prezentam mai jos, comunicatul primit astazi 20.10.2009 de la FORT (Federatia Operatorilor Romani de Transport).

Incepand de astazi 19.10.2009 pensionarii si veteranii platesc integral costul calatoriilor efectuate cu transportul rutier de persoane.

Loviti de "criza de interes" a Ministerului de Finante si Ministerului Transporturilor, membri Federatiei Operatorilor Romani de Transport ce efectueaza curse regulate judetene si interjudetene au decis ca incepand cu data de astazi sa nu mai primeasca spre decontare tichetele gratuite ale pensionarilor si veteranilor deoarece ele nu sunt acoperite de catre ministerul de Finante.

Inca din luna Iunie a.c. FORT a inceput discutiile cu MT si MF solicitand inclusiv conpensarea acestor datorii intr-o formula care in mod cert avantaja bugetul de stat si elimina in parte si presiunea suportata de transportatori.

Nu s-a obtinut nimic iar statul prin Ministerul de Finante a refuzat nonsalant compensarea trimitand in faliment transportul rutier de persoane. Cu toate ca aceste fonduri au fost puse la dispozitia Ministerului Transporturilor inca din luna ianuarie, ele au fost insa dirijate dupa voia si "priceperea" mai marilor ministerului catre CFR, sacul fara fund atat de necesar in ani electorali.

Transportatorii nu mai au bani pentru plata carburantului, anvelopelor sau pentru achitarea ratelor la leasing si asta pentru ca datoriile statului fata de transportatorii de persoane au ajuns la cateva mii de miliarde lei vechi aferenti perioadei Aprilie – Septembrie 2009.

Asa cum a stabilit la Bacau, Consiliul National al Transportatorilor Rutieri de Persoane din Federatia Patronala a Operatorilor Romani de Transport anunta ca incepand cu data de 01.11.2009 toate cursele regulate judetene si interjudetene efectuate de transportatorii de persoane vor fi suspendate pana la achitarea datoriilor de catre Ministerul transporturilor.
Mai multe informatii aici.

informatii suplimentare

Pentru informatii suplimentare va rugam sa folositi datele de contact prezentate mai jos:

Sabin Ogreanu
+40 250 703777
sabin.ogreanu@dacos.com.ro